Феромони

Феромони за мониторинг

Феромони за мониторинг Почетна   /  Производи  /   Феромони   /   Феромони за мониторинг Феромони за мониторинг Феромоните за мониторинг се алатка за следење на штетните инсекти во заштитата на растенијата. Феромонската клопка (стапица) содржи сексуален женски хормон со кој што ги привлекува машките единки од штетниците. Една од главните предности на феромонските стапици е тоа што […]

Феромони за збунување (MD) за контрола на штетни инсекти

Феромони за збунување (MD) за контрола на штетни инсекти Почетна   /  Производи  /   Феромони   /   Феромони за збунување (MD) за контрола на штетни инсекти ФЕРОМОНИ ЗА СЕКСУАЛНО ЗБУНУВАЊЕ (MD) ЗА КОНТРОЛА НА ШТЕТНИ ИНСЕКТИ Методот за сексуално збунување при парењето е најуспешниот пристап за контрола на штетните инсекти во текот на изминатите неколку години. Ослободувањето

Листа на феромони

Листа на феромони Почетна   /  Производи  /   Феромони   /   Феромони за мониторинг   /   Листа на феромони Листа на феромони LEPIDOPTERA Adoxophyes orana [RAG] Agrotis ipsilon [RAG] Agrotis segetum [RAG, VARL+] Aleimna loeflingiana [RAG] Anagasta/Ephestia kuehniella Anarsia lineatella [RAG] Archips podana [RAG] Argyrotaenia pulchellana [RAG] Archips rosana [RAG] Autographa gamma [RAG, VARL+] Cacoecimorpha pronubana [RAG] Cameraria