Lavigal F1

Почетна   /  Производи   /  Семиња   /  Lavigal F1

Lavigal F1 - семе диња

Високо квалитетна, средно-рана диња.
-Топчести плодови со тежина од 1,5 до 2,5 кг со добра трајност по бербата.
-Жолто портокалова кора со изразена мрежавост.
-Месото е со светло зелена боја, многу добар вкус и арома.
-Бујно растение со интензивна зелена боја со висока родност.
-Раностасност: средно-рана.
-Погоден за одгледување во оранжерии, пластеници и на отворено.
-Брикс: 11-13%.
-Отпорност: HR: Fom 0,1,2; IR: Pc, Sf